Lyxiga desserter, skorpor och provisorisk soffa

Allt detta summerar min helg ganska väl.
Jag bestämde mig för en hel helg i mitt eget sällskap, vilket räcker alldeles utmärkt ibland. Då får man tid att uppskatta sig själv och hitta tillbaka till något sorts lugn. Med andra ord kan jag gå tillbaka till jobbet imorgon och känna mig utvilad med nya krafter. Igår tog jag sovmorgon och inledde sedan dagen med en stunds läsning, stabil frukost och lite OS. Jag var bjuden på kräftfest, men jag kände inget sug efter vare sig kräftor eller andra människor. Jag tog på mig lördags-outfiten i form av mysbyxor, brottarlinne, zip-hood och tygskor och traskade iväg till Ica för att handla lite förnödenheter för min ensamhelg. En genomtänkt runda resulterade i en korg fylld med mjölk, nybakta frallor, keso, mörk choklad,  ingredienser till pannacotta och mandelskorpor, färska fikon och körsbär. Riktig singelföda!
Väl hemma skred jag till verket för att baka mina numer beryktade mandelskorpor. Mandel rostades, smör blandades med socker, vaniljextark och ägg. Mjöl lade köket i dimma och en klibbig deg började ta form. Efter viss möda med rullande och formande placerades längderna på plåt och skickades in i ugnen. Cirka tjugo minuter senare började började de små raringarna bli gyllengula i ugnens hetta och redo att skäras i sneda bitar för att leva upp till sitt italienska ursprung. Ytterligare en timme i ugnen med luckan på glänt beseglade skorpornas öde. Den första lillla läckerbiten avnjöts till en kopp svart kaffe på den soliga balkongen. Dess mandelspäckade kompanjoner ligger nu i säkert förvar i en lufttät burk i skåpet ovanför frysen. Dagen fortsatte i samma anda, jag tillredde min pannacotta och gjorde plats för den i kylen. För att ta en liten paus i mitt köksstök begav jag mig in i artonhundratalets England genom Charles Dickens historia om David Copperfields fantastiska liv. Jag har nu bara cirka hundra sidor kvar och hoppas bli klar inom kort. Obligatoriskt skumbad följde, med några värmeljus och ett enormt glas Chianti på badkarskanten. Väl ur badet väntade min läckra dessert av pannacotta med färsk frukt och skorpor på mig. Detta avnjöts till Dreamgirls, innan sängen kallade på mig. Innan jag hunnit somna ringde Annie och vi avslutade kvällen i varandras sällskap över ett två timmar långt telefonsamtal.

Idag har jag spenderat dagen på bästa sätt genom att städa hela lägenheten grundligt. Dammat, plockat undan, hängt upp kläder i garderoben, bytt gardiner, dammsugit, skurat, diskat och möblerat om. Eftersom detta hushåll saknar soffa har jag nu tillverkat en egen provisorisk variant tills min egen är på plats. Den extrasäng som stått ihopfälld i ett hörn fungerar nu som soffa ihop med mitt vita överkast och alla mina kuddar (utom mina sovkuddar såklart). Resultatet blev mycket lyckat, om jag får säga det själv. Belöningen för allt slit blev en skål hemgjord chokladmousse med skorpsmulor och hallonkompott. Underbart! Det som nu återstår av min kväll är en dusch och en stunds läsning för att se om allt ordnar sig för herr Copperfield.

Jag är förresten nyförälskad i Gavin Degraw´s nya skiva. My God, he´s great!


Kommentarer
Postat av: Michaela

haha, nattlig kramkompis ;) haha..

2008-08-25 @ 10:14:48
URL: http://citrondoft.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0